آرامش و شروع مجدد

جاذبه های گردشگری دماوند

 از طریق آب و هوای بینظیر و مکان های دیدنی شهرستان آرامش جامع جسمی و ذهنی را به دست آورید و همچنین از تعطیلات خود نیز لذت ببرید.

مساحتی حدود 188 هزار هکتار و منطقه‌ای کوهستانی با آب‌وهوای بی‌نظیر

زیبایی های شهرستان دماوند

شهرستان دماوند، از طبیعت جذاب، چشم‌نواز و منحصر به فردی برخوردار است که مهمترین جذابیت خود را مدیون بلندترین قله ایران یعنی قله دماوند است. همچنین وجود رودخانه‌های متعددی که از کوه دماوند سرچشمه می‌گیرند، موجب به وجود آمدن نواحی ییلاقی با چشم‌اندازهای زیبایی در منطقه شده‌اند. به علاوه چشمه‌های متعدد آب گرم و معدنی در نواحی ییلاقی با چشم‌اندازهای گوناگون فصلی، دریاچه‌های کوچک و بزرگ دایمی و فصلی با آب شیرین، جلوه‌های زیبایی از طبیعت ایران را در این منطقه از استان تهران به نمایش گذاشته‌اند.

چشمه اعلاء

چشمه اعلاء در شمال غربی شهر دماوند و در فاصله 3500 متری مرکز شهر، یکی از تفرجگاه ها و نقاط دیدنی شهر دماوند به شمار می رود. چشمه اعلاء شامل چشمه آب گوارایی است که مظهر آن از زیر صخره سنگی بزرگ می باشد. در قدیم آب این چشمه بخشی از مزارع و باغات دماوند را مشروب میکرده ولی امروز مورد استفاده کارخانه آبمعدنی دماوند است. محل چشمه و اطراف آن پوشیده از درختان بلند و سرسبزی است که مجموعه را تبدیل به فضای مصفایی کرده و جمعیت زیادی را در فصول مختلف سال و بخصوص تعطیلات بخود جلب می نماید.

کوه دماوند

قله دماوند مرتفع ترین قله سلسله جبال البرز و در 75 کیلومتری شمال شهر تهران با 5671 متر ارتفاع از سطح آب های آزاد قرار دارد. درجه برودت هوا در قله دماوند در فصل تابستان بین ظهر تا 4 بعدازظهر در حدود 4 درجه زیر صفر است. دامنه قله در ارتفاع 2000 تا 3500 متر یکسره از گل های شقایق پوشیده شده است.

  • مسیرهای برتر در قله دماوند به ترتیب زیر است:
  • مسیر راه جنوبی: جاده هراز _ پلور _ رینه
  • مسیر راه غربی:جاده هراز _ پلور _ جاده سد لار _ دشت ورارو
  • مسیر راه شمالی:جاده هراز - آبگرم لاریجان - ده نان دل - منطقه چمن - گوسفندسرا
  • مسیر راه شمال شرقی:جاده هراز _ پلور _ آبگرم لاریجان _ ده گزنک

چشمه تیز آب

در شمال شهر دماوند، در دو کیلومتری روستای دشتمزار واقع شده است.

آب این چشمه تند و گس است و از آن جهت مداوای امراض پوستی استفاده می شود.

پیست اسکی آبعلی

این پیست در 50 کیلومتری شهر تهران و در شرق آن قرار دارد.پیست دارای امکانات زیادی نظیر:آموزش اسکی، زمین تنیس، سوارکاری، پرش با کایت، لژ خانوادگی، رستوران، امکانات پزشکی و … است. پیست آبعلی علاوه بر پیست فدراسیون اسکی دارای چندین پیست خصوصی نیز می باشد که عموما دارای امکاناتی مانند:بالابرکلنگی، تله کابین، تله اسکی بشقابی و … است.

غار رودافشان

این غار در 42 کیلومتری جنوب شرقی دماوند در روستای رودافشان واقع شده است و علاقه مندان زیادی جهت تفریح و بازدید به این منطقه عزیمت می نمایند.

دریاچه تار

موقعیت جغرافیایی منطقه که دریاچه تار در آن واقع است به گونه ای می باشد که گراگرد آن را با فواصل متفاوت کوه هایی در بر گرفته که از سطح دریاچه بین 50 تا 500 متر ارتفاع دارد. دریاچه تار در شرق شهر دماوند واقع شده و از دو طریق امکان دسترسی به آن وجود دارد:

1_ از طریق دماوند و از مسیر دامداری هومند آبسرد که حدود 20 کیلومتر طول راه آن می باشد.

2_از طریق جاده ای که از راه تهران-فیروزکوه در نقطه 98 کیلومتری آن یعنی دلیچای منشعب شده و از روستای یهر، لپشت، مومج، دهنار و هویر عبور کرده و در 28 کیلومتری به دریاه تار رسیده و از ضلع جنوبی آن عبور کرده و به جاده ای که از طریق دماوند به دریاچه منتهی می شود، متصل می گردد.

مسجد جامع دماوند

مسجد جامع عتیق دماوند، فی مابین محل قاضی و فرامه (چریک) در نقطه مرتفع بر روی تپه ای در مرکز روستا و در شرق شهر دماوند مشرف به شهر در موقعیتی که مسجد جامع فعلی قرار گرفته، واقع شده بود.مسجد جامع فعلی بر روی مسجد قدیمی بنا شده و از جهت شمالی و جنوبی و غربی به  خیابان محله، از جهت شرقی به خانه های مسکونی محدود است. این مسجد در فهرست آثار تاریخی با شماره 230 به ثبت رسیده است. شواهد و آثار باقی مانده، پایه و اساس مسجد را به دوره سلجوقیان می رساند ولی با توجه به این موضوع که در منطقه دماوند بار ها زلزله رخ داده و بنای مسجد جامع آسیب دیده و تعمیر و مرمت گردید. بنابراین احتمال اینکه مسجد پایه و اساس قدیمی تری داشته باشد وجود دارد.

مقبره شیخ شبلی

مقبره شیخ شبلی در منتهی الیه قسمت شرقی شهر دماوند استان تهران، به شکل یک برج منفرد بر روی تپه ای واقع و به وسیله باغ های سبز پیرامون آن احاطه شده است. این برج ابتدا به صورت هشت ضلعی و به ارتفاع 10 متر بنا شد و در دوره های بعدی، آجر کاری به سبک سلجوقیان روی آن شکل گرفت. بدنه برج، گره چینی و تزئینات آجری زیبایی دارد و گنبد مخروطی شکل آن، دارای 8 ترک است که با زاویه تند به طرف راس متمایل می شود. این برج اگر چه متعلق به قرن 4 و 5 هجری قمری می باشد، اما تا حدودی شبیه بناهای عصر سامانی بخارا است از این رو، میتوان قدمت آن را به بیش از قرن پنجم هجری نسبت داد.

امامزاده عبدالله و خلیل الله

این بقعه در مرکز شهر دماوند و در جبهه جنوب شرقی دادسرای این شهر و در محل موسوم به قلضی قرار دارد. پلان بقای این بقعه به صورت برح آرامگاهی ترک دار است که دارای بدنه ای با 67 شیار زاویه دار با گوشه های تیز است.

مصالح بنای این امام زاده از قلوه سنگ و ملات گچ است. در ارتفاع بالاتر با آجر کاری بسیار زیبا به سبک یناهای قرن ششم و هفتم هجری ساخته شده است. این بنا در دوره ی صفویه و قاجاریه مورد توجه بوده و آثاری از دوره های مزبور در بنای امامزاده دیده می شود، که میتوان به صندوق چوبی منبت کاری شده مربوط به دوره صفویه و یک مسجد مربوط به دوره قاجاریه اشاره کرد. با توجه به وسعت معماری این امامزاده شاید بتوان آن را بزرگترین بقعه در حوزه دماوند معرفی نمود. این بقعه دارای امکانات رفاهی مناسبی جهت استفاده زائرین محترم است.

ادامه

جاذبه های گردشگری دماوند

تا جایی که بتوانیم سعی میکنیم تا جاذبه های گردشگری دماوند را به شما مسافرین محترم معرفی کنیم.

ادامه

صنایع دستی و سوغات دماوند

شهرستان دماوند علاوه بر داشتن جاذبه های زیاد گردشگری، شهرستانی مملو از سوغاتی و صنایع دستی می باشد.

رزرو اتاق

رزرو از طریق تلفن

021-76332759

رزرو از طریق سایت

hotelzarin.com

بستن
بستن
enemad-logo